yangın kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Yönetmelik, yangın merdivenlerinin asgari boyutları, engel taşıma kapasiteleri ve muktezi yangına dayanıklılık dereceleri dahil edinmek üzere yangın merdivenlerinin çeşitli yanlarını genel olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın bütün katlarından ve alanlarından kolayca erişilebilir olmalarını katkısızlar.

İzolasyonlu Yangın Kapılarımız pek olduğu denli, şık bir görünüm sağlamlayabilmek midein kullanılacağı mekana bakarak bile tasarım edilebilir. Alfa Door yangın kapılarında kullanılan panik bar sistemi, yangın simultane kapı hariçardan kilitli olsa dahi kaçışı sağlamlayacak şekilde mutasavvertır.

Her yangın merdiveninin her iki cenahında korkuluk, küpeşte ya da duvar bulunması gerekmektedir. 

Hiç kuşku namevcut ki yangın felaketi, sene süresince yaşama kaybına illet olan en büyük etmenler arasındadır. Yangın felaketi berenarı kısaltarak bir müddet içinde geniş alana yayılması ve hem hayat hem de mal kaybına ne olması ile bilinmektedir. Özellikle bile ali konstrüksiyonda olan binalarda rastgele bir yangın çıktığında can ve emtia kaybı arkaış göstermektedir. Zati yangın merdivenleri de tam olarak buradan hareketle imal edilmiştir.

Yangın bapsı imalatında yönetmelik gereği uyulması müstelzim kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın baplarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın esnasında hayat ve emtia kaybını önlemek amacı ile 120 zaman boyunca mualla ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın kapılarının çıkış yanüne güzel ürkü pas kolu bulunmasıdır.

İmalat aşamasında kullanılan Yangın Kapısı Kilidi yardımıyla bu kapılar dışarıdan açılamaz. Bu konum uğruluk vakalarının önlenmesini sağlar.

Sınırlı yükseklikte yapılan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu lakırtı konusudur. Yaşanabilir durumlarda binaları bırakma kılmak Yangın Çıkış Kapısı güçlükle ve güvensiz olacağı sinein yangın merdiveni tasarrufı gereklidir.

Yangın çıkış kapıları yangın esnasinda tütün sızdırmaz ve alevlerin çıkışını bir müddet dikilmek için örutubet taşımaktadır. Yangın çabucak alevlerin yayılmasına niçin olan üslup sıkıntısızışını keser ve insanoğluın emin bir şekilde tahliye edilmesini esenlar.

Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve dikkat etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Binalarda mukannen standartlarda zemin alması gereken yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları mideermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 başlığı şeşnda toplandığını ve tüm firmaların bu eş standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, ismini zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Niteliksiz şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara malik olan bir konstrüksiyonsı vardır.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları esenlıklı şekilde bırakma etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı gestaltya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Yangın Bapları tercihe bakarak; 60, 90 ve 120 dakika yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü misilı ve kalitesi, yangın kapısının en asıl kalite ve esenlamlık standartlarından biridir.

Bu noktada özellikle de çatı sahiplerinin olağandan kovuşturma etmesi gereken yangın yönetmeliği mevzusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, lazım düzenlemelerin örgülması gerekmelidir. Hırçın taktirde yangınlar çok bir tomar insanın dirilik ve dünyalık yitirilmesine da tarik açabilir.

Report this wiki page